Een scheiding is altijd heftig
Een scheiding is nooit leuk, voor niemand. Als je ouders gaan scheiden, verandert er ook veel voor jou. Normaal gesproken praten mensen dan met elkaar over hoe het nu verder gaat. Als het goed is, wordt er ook met jou gepraat. Wie gaat waar wonen? Hoe gaat het nu verder met school?

Je kunt er flink mee zitten
Het komt ook wel voor dat er helemaal niet gepraat wordt. Of dat er veel ruzie en getouwtrek is om wie wat moet doen. En dat is al helemaal niet leuk. Want wat moet jij nou? Je wilt niet kiezen voor de een of de ander. Het liefst wil je dat je ouders normaal met elkaar om gaan. Je kunt er flink mee zitten. Als je ouders in een conflictscheiding zitten, is het erg belangrijk dat je er met iemand over kunt praten.

Tips en adviezen van andere kinderen
Blijf niet met je verdriet zitten. En onthoud goed: scheiden is iets tussen twee volwassenen. Jij hoeft het niet voor ze op te lossen en je bent nooit de reden van de scheiding. Als je wilt weten hoe andere kinderen omgaan met de scheiding van hun ouders dan kun je kijken op www.villapinedo.nl. Op deze website vind je tips en adviezen van kinderen die begrijpen wat het is wanneer je ouders uit elkaar gaan.

Kindertelefoon
Soms zijn er zaken waar je echt mee zit en waar je met iemand over wilt praten. Maar met wie? Dan kan je bellen of chatten met De Kindertelefoon. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar.
www.dekindertelefoon.nl of via 0800-0432 (gratis).

Villa Pinedo
Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Want wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?
Wil je in contact komen met Villa Pinedo? Klik dan hier.