×

Waarschuwing

The form #13 does not exist or it is not published.

trainingosbDe Vereniging Ouderschap Blijft is op zoek naar:

TWEE BEVLOGEN EN ENTHOUSIASTE TRAINERS (M/V)

Vijf jeugdhulpinstellingen hebben met ondersteuning van het Nederlands Jeugdinstituut een methodiek ontwikkeld voor omgangsbemiddeling en -begeleiding bij complexe scheidingen. Inmiddels zijn bij de vereniging 23 zorgaanbieders aangesloten, die gezamenlijk zorgen voor verdere ontwikkeling, borging van kwaliteit en het verspreiden van expertise en kennis rondom omgangsbemiddeling en -begeleiding. Ouderschap Blijft is daarmee een methodiek ontstaan voor en door partijen uit het brede jeugdzorg veld; gevoed door ervaringen uit de praktijk en de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap.

Lees hier de volledige vacature

entrea

Youké heeft op dit moment een vacature openstaan voor: Gedragswetenschapper B(Kind in) Complexe Scheiding Voor 24 uur per week, in de regio’s Utrecht (standplaats Utrecht) & FoodValley (standplaats Veenendaal).

Klik hier voor alle details.

Vanesssa MaesVanaf de zomer 2021 wordt Oudeschap Blijft versterkt met de methodiek van Parallel Solo Ouderschap (PSO). In de komende maanden zal OSB hier dieper op ingaan, maar vanaf september 2021 zal de methodiek PSO getraind gaan worden in Nederland. Vanessa Maes, die aan de basis van deze methodiek staat, zal ook binnen OSB een stem krijgen. Net als bij OSB en PSO gaat het om de kinderen die in een kwetsbare positie zitten door een conflictueuse scheiding. PSO wordt vanaf september getraind. Informatie en opgave gaat via deze pagina. Binnenkort wordt er veel meer informatie gegeven over deze methodiek. We zijn blij dat Vanessa ons in deze visie gaat ondersteunen. Maar wat is nou precies Parallel Solo Ouderschap. 

 

9534653e 16f8 4af3 80f1 35f451d5f15bOp 11 november werd in Utrecht de webinar van Ouderschap Blijft gehouden. Tijdens deze webinar hebben we de vernieuwde methodiek bij je geïntroduceerd. Tijdens deze introductie vertelden we je meer over de plannen van Ouderschap Blijft, de trainingen en krijg je een inhoudelijke training over narratieve gesprekstechnieken. Robert van Hennik, systeemtherapeut nam ons mee in de bijzondere methodiek rond narratieve gesprekstechnieken.

Doe je mee
Een van de bijzondere eigenschappen van de Vereniging Ouderschap Blijft is de enorme toewijding om mee te gaan met de ontwikkelingen. Daarom is de methodiek ook altijd in beweging. De afgelopen twee jaar is er keihard gewerkt aan het vernieuwen van de methodiek, en het resultaat mag er zeker zijn. WhatsApp Image 2020 11 11 at 11.10.48Tijdens de webinar hebben we een oproep gedaan aan mensen die mee willen doen aan de projectgroep, ontwikkelgroep of andere manieren om de methodiek door te ontwikkelen. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met support@ouderschapblijft.nl. We zullen dan contact met je opnemen.

Voorwaarde
We hebben afgesproken dat de film alleen beschikbaar is voor mensen die zich registreren. Nu kunnen we dat doen met passwords en beveiligingen, maar we willen je gewoon vragen om de link van de video niet te delen, en als mensen de webinar willen zien het via deze pagina en daarmee het onderstaande formulier te doen.

Je kan de film bekijken door het onderstaande formulier in te vullen.


 
complexe schHet Expertisecentrum William Schrikker lanceert een nieuwe app ‘Aanpak bij Complexe Scheidingen’. De app is ontwikkeld voor iedereen die ouders en/of kinderen in een echtscheidingssituatie ondersteunt. In de app is de doorontwikkelde Aanpak bij Complexe Scheidingen te raadplegen. Ook is in de app het juridisch kader toegevoegd en zijn relevante documenten opgenomen in de bijlage. De app is te downloaden via de Google Play Store en ook beschikbaar op de iPhone.

Laatste nieuws