altraStichting Altra zoekt kandidaten voor Bemiddelaar en contactbegeleider bij Ouderschap Blijft, 24 tot 36 uur per week

Binnen Ouderschap Blijft bemiddel je in de ene casus en in de andere casus ben je bezig met contactbegeleiding en/of kindgesprekken. Tegelijkertijd werk je product overstijgend als professional van de toekomst aan de doorontwikkeling van het aanbod t.a.v. complexe scheidingen op zowel inhoudelijk als zakelijk niveau.

Methodiek
Ouderschap Blijft is een specifieke methodiek van maximaal 9 maanden voor bemiddeling en omgang gericht op ouders in een complexe scheiding en hun kind(eren). Als bemiddelaar biedt je ouders de gelegenheid om het gedeelte ouderschap te reorganiseren. Het kind staat centraal evenals de blijvende rol en verantwoordelijkheid van de ouders. Het traject wordt gefaseerd vorm gegeven waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. communicatiepatronen en aan de scheidingsmelding, om vervolgens te komen tot het maken van nieuwe afspraken. De contactbegeleiding kent een beperkte frequentie van 5 x waarin het kind centraal staat evenals de eigen kracht van de ouder.

Klik hier voor de vacature in pdf

Ouderschap Blijft wordt vanuit verscheidene kaders ingezet: vrijwillig, als gevolg van een OTS, maar ook op advies van een gerechtelijke (echtscheiding)procedure. Verdere informatie over de methodiek Ouderschap Blijft tref je op http://www.nji.nl/Ouderschap-Blijft-methodiek-voor-omgangsbemiddeling-en--begeleiding

Professional van de toekomst in het heden
Als professional van de toekomst binnen Ouderschap Blijft beperk je je niet tot het uitvoeren van de casussen, maar overschrijdt je de oude grenzen tussen uitvoering, begroting, marketing en coaching. Dit vraagt om lef, ambitie, initiatieven en een outreachende attitude.

Je neemt initiatief in de inhoudelijke en zakelijke doorontwikkeling van het algehele aanbod rondom de portefeuille complexe scheidingen. Tevens bewerk je actief de markt en informeer/ presenteer je Ouderschap Blijft aan externe partijen zoals het Ouder en Kind Team, Samen Doen Team en advocatenkantoren. Je rapporteert al je werkzaamheden in Care 4, zodat je inzichtelijk maakt dat je voldoende declarabel bent en kunt sturen op je caseload.

Inhoudelijke eisen
Kennis van de ontwikkeling van kind(eren) en de scheiding specifieke aspecten die de ontwikkeling van een kind beïnvloeden zijn essentieel binnen deze functie. Alleen met deze kennis kan de werker op een goede wijze de partij van het kind vertegenwoordigen en hiernaar te handelen. Je bent je bewust van het krachtenveld wat speelt binnen complexe scheidingen en wat hierin helpt om het kind perspectief centraal te stellen of wat juist escalerend werkt. 

Als bemiddelaar maak je gebruik van mediation technieken, oplossingsgerichte technieken, motiverend gespreksvoering en de inzet van het netwerk en psycho educatie. De zaken zijn per definitie complex, veelomvattend, klacht- en soms ook mediagevoelig. Dit vraagt om sterke communicatieve vaardigheden, schriftelijke vaardigheden, stressbestendigheid en een doortastende attitude. Inhoudelijke eisen welke ook van belang zijn in het werk buiten de casussen om. Tevens ben je in staat om zelfstandig te werken en vanuit de meta-positie naar casuïstiek te kijken en te handelen.

Ouderschap Blijft bij Altra
Ouderschap Blijft is bij Altra een onderdeel van de portefeuille complexe scheidingen. Je wordt geacht om je kennis en kwaliteiten in te zetten voor de verdere doorontwikkeling van het gehele aanbod om nog beter aan te sluiten bij de behoeften van kinderen in complexe scheidingssituaties. Het team bestaat uit verschillende jeugdzorgwerkers met diverse achtergronden en specialiteiten aangevuld met twee gedragswetenschappers. 

Inwerkperiode
Je zult de training Ouderschap Blijft volgen en tegelijkertijd gefaseerd een caseload opbouwen. Het inwerktraject zal verder op maat met je afgestemd worden. De mogelijkheid om mee te lopen met collega’s is aanwezig evenals het volgen van intervisie, supervisie en de consultatie van de gedragswetenschapper.

Functie-eisen:

 • Beroeps geregistreerd als jeugdzorgwerker bij het SKJ of in staat deze registratie
  voor start van het dienstverband te behalen. Voor meer informatie verwijzen we
  je naar www.skjeugd.nl
 • Minimaal 3 jaar ervaring als professional op hbo of wo niveau met een
  vergelijkbare doelgroep, zicht op de positie van kinderen in
  conflictsituaties/(echt)scheiding en de invloed hiervan op de ontwikkeling;
 • Inzetbaar in het gehele werkgebied van Altra
 • Beschikbaar op dinsdag i.v.m. vergadermomenten/ casuïstiek

Dienstverband en salariëring:
Wij hebben voor dit succesvolle aanbod meerdere vacatures. Een dienstverband van 24, 28, 32 of 36 uur is mogelijk: wij vragen je in je brief aan te geven welke urenomvang jouw voorkeur heeft. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Jeugdzorg: ambulant hulpverlener in schaal 9. Het salaris bedraagt minimaal € 2.414,50 en maximaal € 3.606,18 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Het is belangrijk dat je flexibel inzetbaar bent, zowel geografisch als qua inhoudelijke werkzaamheden.

Informatie:
Inhoudelijke inlichtingen kun je inwinnen bij Lizette Eijsenga, bemiddelaar en trainer Ouderschap blijft via 020-5650288 Meer informatie over onze organisatie kun je vinden
op www.altra.nl 

Solliciteren:
Uw motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. mevrouw H. Aktas, medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1774 in het onderwerp. De selectieprocedure bestaat uit minimaal een gesprek, rollenspel, een referentie en het uitvoeren van een korte opdracht. Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Het inwinnen van referenties, het afnemen van een test en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.