de kinderombudsman logoKinderombudsvrouw Margrite Kalverboer komt op voor de rechten van alle kinderen en jongeren in Nederland.Om dat zo goed mogelijk te doen, wil ze van kinderen en jongeren horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er moet worden verbeterd voor kinderen en jongeren in Nederland.

Margrite op tour
De komende weken bezoekt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer honderden kinderen en jongeren. Ze gaat naar scholen, jeugdhulpinstellingen, buurthuizen, een kinderziekenhuis. Ook gaat zij in gesprek met kinderen van gescheiden ouders, kinderen die niet naar school gaan, vluchtelingenkinderen en kinderen die niet thuis kunnen wonen.

Nu jij!
Margrite wil ook graag van jou horen wat jij vindt dat er voor kinderen en jongeren moet veranderen. Je kunt Margrite helpen door een vragenlijst in te vullen met vragen over jouw leven. En over wat jij vindt dat de er moet verbeterd voor kinderen en jongeren.

Het invullen van de vragenlijst duurt zo'n 15 minuten. Je hoeft je naam niet in te vullen. Wil jij ons helpen? De vragenlijst is voor alle kinderen van 9 jaar en ouder.

De komende weken bezoekt de Kinderombudsman honderden kinderen en jongeren voor deze kinderrechtentour. Wil jij ook samen met je klas of (sport)vereniging met Margrite in gesprek over jouw rechten, stuur me dan jouw uitnodiging via de website van de Kinderombudsman. Je zult begrijpen dat Margrite niet bij iedereen langs kan komen.

Ga naar link